Een druk seizoen later…

Een druk seizoen later…

Category : Uncategorized

Ons eerste seizoen vanuit Griekenland is nog bezig, maar is wel op z’n einde aan het komen. Het was een leuk en druk seizoen, waarbij we veel mensen hebben gezien en gesproken, veel mensen in de haven begeleid hebben, veel mensen op Portokali gevaren hebben, veel werk hebben verzet, veel geleerd hebben, genoeg verdiend hebben en heel veel lol gehad. Kortom, tot nu toe geslaagd!

Tot nu toe was Portokali vaak verhuurd met andere gasten (Polen, Nederlanders, Ieren en nog meer Polen), en zaten wij ergens in een appartement (Athene, Kea, Auto goed verzorgen! Poros, Corfu, Lefkas, Evia, Peloponnesos, Porto Heli, Nederland, Zagreb) met onze auto. Op de mooiste locaties met het mooiste uitzicht! Het was veel organiseren, logisch nadenken (en soms even niet nadenken) en vaak een tas inpakken, maar het was het allemaal waard. Wel hebben we, om even van alle nieuwe indrukken bij te komen, onszelf getrakteerd op een wat luxer appartement in Vari – Athene deze week (lees: met vaatwasser, wasmachine en een groot dakterras met uitzicht op zee). Dit is namelijk de laatste week ‘aan wal’. Vanaf zaterdag gaan we weer zelf varen. Met gasten, met familie en daarna nog een flottielje. We zijn weer helemaal opgeladen en zijn klaar voor deze laatste weken zeilen, we hebben er zin in!

Deze zomer hebben we vaak onze boot schoongemaakt, ingecheckt, delivery’s gedaan, reparaties (gelukkig bijna geen grote!) gedaan en onze boot in de paar uurtjes dat we hem zagen vertroeteld zoveel we konden. De zaterdagen waren altijd druk, maar meestal liep alles gesmeerd. Linnen laten wassen, gastankjes vullen, duiker onder de boot, boot binnen en buiten schoon en de reparaties van lampjes en boutjes. Het was altijd weer leuk om daarna een nieuwe crew rond te mogKea l Cyclades - BQ Yachting l Mooi Weer Zeilen!en leiden op de boot. In het begin duurde deze zogeheten ‘checkin’ 2,5 uur, maar afgelopen zaterdag ging die in 45 minuten er doorheen, alsof we inmiddels profs zijn :). Al is het toch moeilijk om elke keer de boot mee te geven….
Het valt niet te voorkomen om elke dag even het weer te bekijken, en dan met name de wind. En dan hopen dat het niet te hard waait. Maar zoals gezegd, tot nu toe (nog 2 dagen!) zijn er geen grote schades te melden. We hebben Pula - Istrie l BQ Yachting l Mooi Weer Zeilen!tot nu toe dus geluk gehad met de schippers.

Nu we het najaar ingaan (wat we aan de temperatuur nog niet merken, op t truitje in de avond na) komt ook de periode dichterbij dat we zelf weer gaan zeilen en het gebied buiten de Saronische golf (dus bij Athene) nog meer kunnen ontdekken. Komende winter blijven we dus nog aan boord en zoeken we de warmste, veiligste, minst regenachtige oorden hier in de buurt op. Het plan is om op elke plek dan een week te blijven liggen en dan weer door te varen. In ieder geval niet meer zoals in het begin van het seizoen: elke dag willen zeilen, want dat redden we gewoon niet qua werk! Gelukkig!
We zijn volop in voorbereiding voor het volgende jaar. De flottielje data en meezeilvakanties zijn al bekend en de locaties ook. De eerste boekingen voor 2014 zijn al binnen de de aanvragen lopen gewoon door, dus het beloofd weer een bijzonder jaar te worden met hopelijk veel boekingen. En hopelijk met weinig schade aanVathi - Saronische golf l flottielje 2013 l BQ Yachting l Mooi Weer Zeilen! onze eigen Portokali, want ze moet nog heel wat jaartjes mee!

Voor nu wensen we jullie een fijne herfst en winter, wij zijn met de kerstdagen even in NL maar verder blijven we voorlopig lekker in Griekenland: Het bevalt zeer goed 🙂

Liefs! Q en K.

BQ Yachting op Facebook!


Leave a Reply

Volg ons

Please check your feed, the data was entered incorrectly.