Flottielje zeilen

Flottieljezeilen is heel erg populair bij veel Nederlanders. In een flottielje vaar je met een aantal jachten (max 8-10) dezelfde route. Elke morgen krijg je uitleg van de flottieljeleider waar de tocht die dag heen gaat en hoe je de haven het beste in kunt varen. Het weer voor de dag, de mooiste baaien onderweg en eventuele gevaren onderweg krijg je allemaal gepresenteerd. Vervolgens ga je in je eigen tempo weg, vaar je in je eigen tempo en kom je in je eigen tempo de nieuwe haven binnen. Daarna ga je met de hele groep in een heerlijk restaurant iets eten. De kinderen kunnen op de kade lekker spelen met elkaar! Natuurlijk is dit vrijblijvend, want wanneer je even een avond (of meerdere) met het gezin alleen wilt zijn kan dat natuurlijk prima!

BQ Yachting l Mooi Weer Zeilen organiseert meerdere flottieljes in verschillende gebieden.
Het eerste flottielje start op 20 april vanuit Athene. Flottielje Lefkas, Ionische zee. Zeilen in Griekenland - BQ YachtingDaar varen we de hele zomer door tot 25 oktober.

Wij organiseren vooral flottieljes in:
Lefkas Ionische Zee (Griekenland)
-Athene Argo -Saronische golf (Griekenland)
Athene, Cyclades (Griekenland)
Skiathos (Sporaden)
Kos (Dodecanese)

Flottielje data 2019

1 weekse routes

Athene – Athene:

  • 20 april, 27 april, 4 mei, 11 mei, 1 juni, 8 juni, 15 juni, 22 juni, 29 juni, 20 juli, 27 juli, 10 augustus, 17 augustus, 24 augustus, 31 augustus, 7 september, 14 september, 21 september

Athene – Kos (via cycladen):

  • 28 september

Kos:

  • 19 oktober

Lefkas-Lefkas:

  • 13 juli, 20 juli, 10 augustus, 18 augustus

2 weekse routes

Athene – Athene (Argo-Saronische Golf):

  • 6 juli, 13 juli, 20 juli, 27 juli, 3 augustus, 10 augustus, 18 augustus

Athene – Athene (Cycladen):

  • 18 mei

Kos – Kos:

  • 5 oktober

Lefkas – Lefkas:

  • 20 juli, 10 augustus

3 weekse route (special!!)
Lavrion- Skiathos – Cycladen – Lavrion:

  • 20 juli

*Klikhier om een idee te krijgen van een mogelijke route vanaf Athene.

*Het is mogelijk om 1 week mee te varen tijdens een 2 weekse route.

Een flottielje is ideaal wanneer je met kinderen aan boord vaart. Zij kunnen dan elke avond elkaar weer ontmoeten in de nieuwe haven. Er zijn vele nieuwe vriendschappen ontstaan tijdens onze flottieljes!
Omdat je elke ochtend een briefing van de flottielje leider krijgt over de te varen route, het weer en de voorspellingen, mooie baaien onderweg en hoe de nieuwe haven in te varen, hoef je zelf daarover niet na te denken. De flottielje begeleiding kent het gebied en weet de leukste havens er zo uit te pikken. Ook staat de begeleiding altijd klaar om je te helpen met aanmeren of evt. begeleiding via de marifoon. Je blijft wel zelf verantwoordelijk voor je zeiljacht, en je moet dus zelf kunnen varen.

Een flottielje kan ook leuk zijn zonder kinderen. Daarvoor organiseert BQ Yachting l Mooi Weer Zeilen elk jaar een aantal reizen buiten het hoogseizoen. In 2019 staan de Cyclades op de planning en hebben we ook weer ‘seniorenzeilvakanties’. Het woord senior betekend in dit geval alleen dat er alleen volwassenen meegaan!

Het is ook mogelijk om een meezeil vakantie te boeken. Dan huur je niet je eigen jacht in het flottielje maar dan vaar je mee op het ‘moederschip’, samen met 1 of 2 ervaren schippers. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan dan meezeilengriekenland.nl

Voor meer informatie over flottielje zeilen en de mogelijkheden daarvan kun je naar de site van BQ Yachting l Mooi Weer Zeilen of contact opnemen met ons.


Volg ons

Something is wrong.
Instagram token error.
1