Het goede leven :)

Het goede leven :)

Category : Uncategorized

Na een wat turbulente tijd nu weer even de tijd en de rust om jullie op de hoogte te stellen van onze avonturen. De laatste keer dat we een berichtje plaatsten waren we net een paar dagen onderweg, nu al meer dan 3 weken geleden!

Intussen hebben we al weer bezoek gehad en zijn wij allebei al in NL geweest en hebben we al heel veel zeemijlen heerlijk gezeild. Het was wel even wennen in het begin om en te zeilen en bezoek te hebben en ook nog gewoon te moeten werken en studeren. Het lukte maar net om alles af te krijgen en om niet het gevoel te hebben dat we iedereen teleurstelden. Wat was het dan in Kalamaki relaxt 😉 Alleen werk en studiKaa Sounio l Zeilen in Griekenland - BQ Yachting, Mooi Weer Zeilen!e… Niet dat we daar weer naar terug willen hoor.
Na Angistri zijn we terug gevaren naar Athene om vanaf daar weer door te gaan richting de Cyclades. Eerste nacht romantisch in een baai gelegen bij Kaap Sounio (nu eindelijk eens vanaf het water gezien en niet vanaf de wal…), en vanaf daar een mooie oversteek naar de Cyclades. Daar hebben we de eilanden: Kithnos, Serifos, Paros, Siros en Kea gezien. Gedeeltelijk met bezoek, gedeeltelijk zonder. Heerlijke wind op de Cyclades dus we hebben onze maximale snelheid al een aantal keer verbeterd. Zo uit m’n hoofd ligt de max nu opZeilen op Portokali l Zeilen in Griekenland - BQ Yachting, Mooi Weer Zeilen! 8,7 knopen, daar zijn we best trots op! Wij vinden sowieso dat we echt een hele goede boot gekocht hebben, hij zeilt lekker, is goed te trimmen en heeft heel veel ruimte. Daarnaast heeft hij ook hele mooie oranje kussens en 3 oranje vlaggen in het want waar we erg trots op zijn ;)!
Na het eerste rondje Cyclades is Karien naar NL gegaan voor studie (met goede afloop!) en kwam familie voor Querijn over. Een ‘gewoon’ rondje Saronische Golf was die week de planning en zo is het ook gegaan. Voor Querijn even Zeilen in Griekenland l Aegina l Saronische Golf - BQ Yachting, Mooi Weer Zeilen!wennen aan de wind die toch wel een stukje rustiger is, waardoor je niet met een kruissnelheid van 7 knopen kunt rekenen… Nadat Karien terug kwam van studie zou er een soort ‘vakantie’ aanbreken, even het werk af en toe wat rustiger en wat meer vrij nemen in plaats van elke dag tot een uur of 20.00 werken, maar dat gaat pas als al het werk weer bij is. De eerste dagen ging dat prima, we hadden afgesproken om niet alleen maar mijlen te willen maken naar verre eilanden, maar ook heel relaxt kleinere afstanden Zeilen in Griekenland l Aegina l Saronische Golf - BQ Yachting, Mooi Weer Zeilen!te maken. Het duurde dan ook 5 dagen voor we de Saronische Golf weer uit waren, maar het werk was wel weer zo goed als bij.
Die dinsdag wilden we eigenlijk van Aegina naar Hydra gaan varen, alleen stond de wind precies de verkeerde kant op, en zoals afgesproken zouden we niet koste wat kost aan ons plan vast houden omdat we toch 3 weken de tijd hadden. Dus afgeweken naar Poros en de volgende ochtend vroeg naar Hydra om daar de hele dag weer te werken. Het was een heel mooi plan en wij Hydra 2e lijninderdaad na een fantastische avond op Poros met vrienden de volgende ochtend vroeg op naar Hydra. Hydra betekent: na 12 uur is de haven vol en moet je ‘in 2e lijn’ gaan liggen (zoals de foto hiernaast). Dus niet met de achterkant van de boot naar de kade, maar aan een andere boot vast. Wij konden precies nog aan de kade liggen en aan de overkant waren ze al in 2e lijn aan het bouwen toen om 14.00 uur noodweer uitbrak. We hadden al wel een donkere wolk gezien vol met regen, maar we konden tot 5 min van te voren niet inschatten of daar nog andere factoren bijkwamen. Wel dus. We hebben zelf op de windmeter 36 knopen wind gezien, maar de buurman 57 knopen, en dat leek Storm in Hydra l Zeilen in Kolpos Hydra, Griekenland - BQ Yachting, Mooi Weer Zeilen!ons eerder logisch. Naast veel wind stond ook de deining precies de haven in. Wat er gebeurde is dat om de beurt een schip ongeveer 1,5 meter omhoog geduwd werd en daarna de volgende. De motor stond volledig in z’n vooruit te malen om ons van de kant af te houden. Gelukkig hadden we een erg bekwame schipper aan de stuurboord zijde naast ons, en samen hebben wij onze jachten gestabiliseerd. Gelukkig hield de storm na 45 min op en nam de regen af. De deining was na een uurtje er bijna uit en nog een uur later zaten we in de zon bij te komen van wat er was gebeurd. Gelukkig zijn wij er zonder schade afgekomen, maar dat kan niet iedereen zeggen… 1 boot is een keer of 4 tegen de kade ‘gesmeten’ en die zal de nodige reparaties nodig hebben om weer te kunnen varen… Je kunt op Facebook de filmpjes zien van de storm, 2 stuks gefilmd door Joshua Biggins (onze Amerikaanse buurman).
Een avontuur met gelukkig een goede afloop! We zitten eraan te denken om ook de website: www.raarweerzeilen.nl te claimen… Het weer is namelijk (zoals ook in NL) behoorlijk aan het veranderen hier, de zon is er nog volop, maar het weer laat zich wat minder voorspellen. Deze omstandigheden komen in de winter wel eens voor, maar deze tijd van het jaar, op deze locatie was erg uniek.

Eergisteren hebben we de Saronische Golf weer verlaten Paros l Cyclades zeilen in Griekenland - BQ Yachting, Mooi Weer Zeilen!voor de Cycladen: Kithnos, nu de andere zijde. Gisteren een dag volledig gewerkt en vandaag zetten we weer koers naar Siros, maar ook naar een andere haven dan waar we eerder op Siros waren. Als we de smaak te pakken hebben gaan we zelfs door naar Mikonos. Heerlijk weekend is het in ieder geval! Hopen dat de weergoden ons vanaf nu goed gegund blijven en wij hebben dan nog 2 heerlijke weken van werken, zeilen en ontspanning. Het goede leven 🙂

Liefs!RouteKenQ


Leave a Reply

Volg ons

Please check your feed, the data was entered incorrectly.