Kalimera vanuit Angistri!

Kalimera vanuit Angistri!

Category : Uncategorized

Je gelooft het bijna niet maar:  We zijn uitgevaren! Het heeft even geduurd, maar het is zover! Wat een heerlijk gevoel; het verlaten van Kalamaki Marina.

Woensdag om 13 uur hoorde we van Laurence dat ‘onze Efi’ waarschijnlijk de papieren die dag klaar had. Nou weten we inmiddels dat waarschijnlijk niet betekent dat het ook gaat gebeuren maar toch maar de boot vaarklaar gemaakt. Even denken hoe dat ook al weer ging met alles zee vast leggen. Wanneer je de boot echt als huis gebruikt slingert er zeker meer rond dan wanneer je er ook daadwerkelijk mee vaart…
Daarna hebben we in spanning afgewacht of we gebeld gingen worden. Uiteindelijk om 16.30 uur wisten we Ankerop vanuit Poros - BQ Yachting l Mooi Weer Zeilen!dat de papieren klaar waren! Ze moesten alleen nog even opgehaald worden, crewlist opgemaakt, charter contract moest getekend worden om weg te mogen varen en daarna is Stelios met ons mee gegaan naar de Port Police. Zou alles kloppen en komen er nog meer verrassingen?! Nee! Het hele team van MG Yachts heeft ons echt super geholpen en we konden nu op weg!
Om 18 uur gooiden we los. Omdat ons einddoel eigenlijk Kreta was, wilden we gelijk nog een heel stuk varen. Na een begin met mooie windkracht 5 zakte de wind eruit en ging de brommer aan. En ineens verschenen er een stuk  Poros l Zeilen in Griekenland - BQ Yachting, Mooi Weer Zeilen of 3 – 4 dolfijnen voor de boot! Magisch blijft dat toch. De schemer trad in maar het weer was nog heerlijk zacht. De spanning aan boord ging wel wat omhoog toen het zicht wat minder werd en de plotter nog niet helemaal deed wat wij wilde.. Maar Querijn kan heel goed navigeren op kaart en coördinaten!

Eenmaal op Poros aangekomen (om 22.30, toch best spannend om met je eigen zeilboot te navigeren in het donker langs een rif…!) hebben we nog wat gegeten en daarna nog maar eens het weer en de wind gecheckt.
Nadat we meerdere weersites gecheckt hadden, hebben we besloten om niet naar Kreta te gaan. Om met een boot die je nog niet goed kent nou 18 uur op zee te gaan zitten Zeilen in de zon l Els en Q - BQ Yachting, Mooi Weer Zeilen!met voorspelde windkracht 7-8 leek ons niet de juiste beslissing! Al zouden we waarschijnlijk die 120 mijl wel sneller dan 18 uur varen met gemiddelde wind van 6 Bft.
Plan werd om rustig in de Saronische Golf te blijven en eerst de boot maar een beetje beter te leren kennen. Dus moeder Plant, die al een week met ons aan het wachten was om te gaan varen, moest nu een veerboot, bus en vliegtuig nemen om vanaf Kreta naar NL te vliegen. Minder leuk dan met de zeilboot, maar dat is wel een stuk veiliger! Met weercijfer 10 zeilden we naar Angistri, het was een heerlijke en veilige dag!
We zitten nu rustig vanuit Angistri onder de bimini te werken 🙂 Net alle andere jachten zien vertrekken, kopje koffie erbij (want werken vanuit Angistri, Saronische Golf - BQ Yachting, Mooi Weer Zeilen!we hebben walstroom en de Vibiemme is uiteraard gewoon mee aan boord 😉 ) en daarna computers weer op tafel om weer aan het werk en de studie te gaan.
Zoals we het al maanden gedroomd hebben is nu werkelijkheid!

Liefs,

Q en K


Leave a Reply

Volg ons

Please check your feed, the data was entered incorrectly.