Kantoor in de zon, in Athene

Kantoor in de zon, in Athene

Category : Uncategorized

Daar zitten we dan… Buiten in de kuip Q en K nieuwe genuavan onze eigen boot. Althans bijna eigen boot. Nog 1 stempeltje bij het register in Pireaus en hij is van ons! Maar goed, tot die tijd (nog een week waarschijnlijk) mogen we alleen maar naar onze nieuwe zeilen kijken, op de nieuwe kussens zitten, de gekeurde brandblussers opbergen en de gepoetste boot aaien want hij is zo glad! We weten dat de motor het doet (tenminste vorige week) en dat de zeilen zouden moeten werken, alleen we hebben het nog niet kunnen testen!Q Ton en Ina Afgelopen weekend hadden we familie op bezoek en we hoopte met hen de eerste mijlen te kunnen varen, maar dat pakte anders uit. Heel leuk weekend in Athene gehad en de boot werd afgelopen weekend steeds meer boot, maar geen mijl gezeild. We hebben ons er overheen gezet (was wel een flesje wijn voor nodig 😉 ) en genoten gewoon van het weer en de drukte van de haven hier in Athene. Ook hebben we aan de boot geklust en was het best gehaast geweest wanneer we wel konden gaan zeilen. Al met al een leuk weekend in ‘onze’ stad!
We zijn enigszins teleurgesteld dat we nog vast zitten in de haven van Athene, maar proberen er niet te lang bij stil te staan. Want waarom zouden wassenwe? Hier in de haven is het een drukte van jewelste en komen er constant bootjes langs. Ook zijn er tal van echt lekkere restaurants in de buurt en staat de auto voor de deur. Al die luxe dingen gaan we straks overboord gooien wanneer we voor het eerst wegvaren. En daar kijken we naar uit! Natuurlijk zijn er taverna’s, maar zo lekker als we hier gegeten hebben wordt moeilijk te evenaren, maar het uitzicht en de sfeer… We komen op eilanden waar het seizoen nog niet begonnen is en ook staat er geen auto voor de deur om die zware flessen water mee te halen. Lopen en sjouwen, en daar zijn we gek op! Want we hebben zoveel vrijheid! En dat is waar het ons uiteindelijk om te doen was. Op dit moment hebben we ook de eerste charters al geboekt op onze Portokali en stromen de flottieljes vol, dus het seizoen kan haast niet meer mis lopen. Zeker niet omdat we oranje kuip kussens hebben 🙂

Het volgende berichtje sturen we wanneer we Athene hebben verlaten, hopelijk volgende week! Maar je weet het maar nooit met die Grieken….

Liefs!

 


Leave a Reply

Volg ons

Please check your feed, the data was entered incorrectly.