Nog niet uitgevaren…

Nog niet uitgevaren…

Category : Uncategorized

Het klopt, we hadden gezegd dat we  Zonsondergang Kalamakipas een berichtje zouden sturen wanneer we uitgevaren waren. Nou dat zijn we nog niet. Voorlopig nog niet.
Het opzetten van een Grieks bedrijf is normaal al een gedoe, maar nu met bezuinigingen en wat ambtenaren die geen stap harder gaan lopen alleen maar omdat er bezuinigd is, duurt het allemaal nog langer. We weten wel, dat we geen een Griek hebben gezien, tot nu toe, die stress heeft… Alleen wij, zo nu en dan.

Na vandaag weer een aantal uur bij het ‘Naval Ministery’ gezeten te hebben voor die ene handtekening en stempel (wat uiteindelijke dus 3 weken geduurd heeft, maar we hebben m!) hebben we net te horen gekregen dat we het Kantoor BQBTW nummer nu nog niet kunnen krijgen omdat het kantoor waar wij heen zouden moeten, een week de tijd neemt om te verhuizen (yes, the building was very old…). Heel misschien is er een ‘other office’ waar we heen zouden kunnen.. maar dat horen we vanmiddag, waarschijnlijk. Naast dat we daarna nog een rekening nummer voor het bedrijf moeten openen (duurt ook 4 werkdagen), moeten we daarna nog op voor een ‘national certificate’ en de ‘charter license’ halen… Voor ons dus op dit moment te veel variabelen om precies te weten wanneer we kunnen vertrekken. Maar Grieks Ortodox Pasen (5 mei) vieren we hier, bij Mary.

Ze heeft vandaag natuurlijk onze teleurstelling weer gezien en onze nog enigszins gestressde gezichten raken we zo ook niet helemaal kwijt… Dus we mogen (anders Q Kalamakiwaarschijnlijk ook wel) Pasen vieren bij Mary met allemaal vrienden en: een lam op het spit. We zijn erg benieuwd! Leuk lichtpuntje. Ook zitten we met een dubbele afspraak op woensdag en lopen we de hele dag te high-fiven met iedereen op de kade hier, we voelen ons al helemaal thuis in Kalamaki Marina. Die moeten hier ook wel denken: wie is dat stel dat altijd maar achter de computer zit aan boord van een jacht met alles helemaal nieuw, maar nooit gaan varen? We kunnen het nog niet weten, want het Grieks gaat te snel. Al leren we een hoop door onze hele aardige buurman met zelfs nog aardigere buurvrouw proberen af te luisteren… Maar het Grieks spreken gaat ons nog boven de pet. Maar goed, genoeg tijd nu zou je zeggen 😉

Zoals je begrijpt vermaken wij ons nog prima hier in Athene, alleen begint de zee ons steeds luider te roepen. Ook hebben we wat Lunch Atheneafspraken staan in de buurt van Kos en Rodos (dat is 3 dagen varen voor ons) en kunnen we op dit moment geen garantie geven dat dat doorgaat… We hebben zelfs al verschillende dingen af moeten zeggen… Maar goed, dat is voor iedereen vervelend, maar niks aan te doen! Voor nu gaan wij gewoon door met zonnebrand smeren, lekker eten, werken onder de bimini, mooie zonsondergangen kijken en lopen we onze rondjes hard door de haven (alle 10 de pieren!).

Voor nu deze update. We gaan geen beloftes meer maken over het weg zeilen uit Athene of afspraken maken waar we wanneer zouden kunnen zijn, we kunnen op dit moment nog nergens op vertrouwen…. Eerst alles in eigen hand, dan kan alleen de wind nog dwars zitten!

Liefs uit Athene!
Q en K.


Leave a Reply

Volg ons

Please check your feed, the data was entered incorrectly.