Pasen en de meeste papieren binnen!

Pasen en de meeste papieren binnen!

Category : Uncategorized

51 dagen nu in Kalamaki Marina…. En er komen er nog wel een aantal bij.
Maar: We hebben alle bootpapieren nu binnen en we hoeven ‘alleen’ nog het National Certificate en de Cartelles (Charter license)! Nadat we gister de laatste officiële documenten getekend hadden en de bootpapieren in handen hadden, werden wij even heel erg blij gemaakt: We mochten de volgende dag al gaan varen! Wij helemaal blij, de boot is van ons, route bepaald, weer bekeken, gelijk aantal spullen gekocht die we nog nodig hadden en bijna helemaal opgetogen terug naar de boot. We wisten intussen dat niets zeker is in Griekenland tot het ook echt gebeurt…. Op de boot aangekomen kwam er een email binnen, dat ‘hij’ (de OUDE eigenaar van de boot) ons toch niet kon laten uitvaren op zijn charter license…. We zouden dan namelijk een contract van 2 weken maken op zijn bedrijf en dan intussen werden onze papieren in gereedheid gebracht. Maar hij heeft zich bedacht. Jullie begrijpen: helemaal in de put en stront chagrijnig….   Portokali4

Natuurlijk kwam er na een aantal uur heus wel het besef dat we EEN EIGEN BOOT HEBBEN en dat het eigenlijk een hele goede dag was! In de avond dus de champagne open getrokken en geproost op dat we een stap dichterbij ons zeil avontuur komen! Vanavond gaan we uit eten met Mary, die heeft gister avond nog tot 21uur aan onze papieren gewerkt om ervoor te zorgen dat vandaag alles klaar ligt voor de volgende stap. We nemen haar mee uit eten, omdat we echt wel begrijpen dat, hoe lang het nu ook al mag duren, we zonder haar waarschijnlijk nog niet halverwege waren geweest. We zijn haar erg dankbaar en ze heeft heel veel van haar eigen tijd erin gestoken (de rekening van dit alles moeten we nog krijgen… Dus nu maar vast uit eten 😉 ). Ook heeft ze ons meegenomen naar haar vrienden met Pasen!

Wat een feest was dat zeg. Erg leuk! Grieken zijn niet

Pasen in griekenland - BQ Yachting, Mooi Weer Zeilen

v.l.n.r. Talassos, Yiannis, Mary, Querijn, Nicos

zo uitbundig en je moet je dus ook geen Koninginnedag of iets dergelijk voorstellen hoor. Maar we hebben we onze ogen uitgekeken en onze benen eraf gedanst (bij wijze van spreken dan…). We waren in de tuin van Tanassis en Viveri Karpralos. In de tuin van het tweede huis van hen in Kalamos, 42 km van Athene.

Een kleine impressie: zelf gebrouwen rode wijn, koud uit een plastic waterfles. Griekse muziek, wij noemen het ‘de Griekse two-step’, luidt uit de oude stereotoren vanaf een cd gespeeld. De gastheer in z’n joggingpak en de gastvrouw ook 🙂  (Dat is überhaupt heel erg Grieks, lopen in jogging/sportkleding Pasen in griekenland - BQ Yachting, Mooi Weer Zeilenterwijl je uit eten bent, naar de Mac gaat of als je aan het werk bent… of dus Pasen viert). Een man of 25, jong oud, man en vrouw, opgedoft of in joggingpak. Een lam op het spit in de BBQ en een lam in de tuin op het spit. En dan wij…..op ons ‘Paasbest’.

Eigenlijk wil je gelijk foto’s gaan maken, maar op dat moment kregen we gelijk al een glas wijn in onze hand gedrukt. In de andere hand kregen we een stukje ‘Kokkoritsie’. Ingewanden van de gril: heerlijk! Nadat we van de cultuur schok bekomen waren en niet meer angstvallig per se bij elkaar wilde blijven staan, werd Querijn gelijk door Mary de dansvloer op getrokken…. En ja, dat kun je natuurlijk niet echt weigeren! Even onwennig die OLYMPUS DIGITAL CAMERAGriekse two-step met een Griekse vrouw … En zoveel publiek! Maar goed gelukkig duren die liedjes niet zo lang en kon Q na 1,5 minuut met een bezweet voorhoofd alweer afdruipen richting zijn glas wijn. Toen was Karien aan de beurt, de bezwete gastheer wilde graag even gearmd een wijntje atten… Ook dat is natuurlijk moeilijk te weigeren, ook al is het pas 13.30 uur!

Tot het eten klaar was, werd er gedanst en wijn gedronken. Toen OLYMPUS DIGITAL CAMERAhet lam gaar was werd het met een groot hakmes in stukjes gehakt. De salades kwamen op tafel, vers brood erbij en allemaal Griekse lekkernijen, het was echt heerlijk! Iedereen die denkt dat Grieken alleen maar zwart geblakerd vlees eten, die heeft het mis :). Iedereen aan tafel en heerlijk rustig (muziek stond wel nog steeds iets te hard aan en Grieken praten ook wel luidt) zitten eten en niet meer de angst om elke keer ten dans geroepen te worden… Na het eten (we weten niet waar het 2e lam gebleven is…) werd alles opgeruimd en gingen er mensen aan de Griekse koffie. Toen nog een uurtje of 2 na kletsen met een glaasje water om vervolgens rond 19 uur nuchter naar de boot af te druipen. Heerlijke dag waarbij we even niet aan het papierwerk hebben gedacht. Op de boot nog maar een wijntje na gedronken, we hadden tenslotte al 4 uur geen druppel meer gehad 😉

Na Pasen is het weer een beetje omgeslagen en hebben we nu al 2 dagen niet gezwommen, maar weer hard gelopen. Dat was ook wel weer lekker! Zwemmen voelt echt als vakantie en dat doen we elke dag dus zo’n 20 min, maar die 32 min hardlopen na 2,5 week niet rennen viel zwaar. Dat er toch maar een beetje in houden zo nu en dan als het weer het toelaat….

Wij groeten jullie weer vanuit Athene, maar toch echt een stukje dichterbij het wegvaren!Pasen in griekenland - BQ Yachting, Mooi Weer Zeilen

 

Liefs,

Q en K.


Leave a Reply

Volg ons

Please check your feed, the data was entered incorrectly.