Zeiljacht

Het kiezen van je zeiljacht voor je vakantie kan een lastige keuze zijn. Er is heel veel keus en elk jacht heeft wel iets bijzonders. De jachten waarmee BQ Yachting l Mooi Weer Zeilen deze zomer rond vaart zijn een Beneteau Cyclades 43.4 (Portokali) en een Beneteau Cyclades 39.3 (Panfilo). Portokali is een boot van 43 foot (ongeveer 13meter) en heeft slaapplek voor in totaal 8 personen (2 extra in de saloon). Er zijn 2 ‘natte cellen’ (douche en toilet) aan boord en ook nog een buiten douche op het achterdek en Panfilo is een boot van 39 foot en heeft slaapplak voor in totaal 6 personen (2 extra in de saloon). Er zijn 2 ‘natte cellen’ aan boord tevens met een buiten douche en een buiten plotter. Beide boten hebben een gelat grootzeil.

De punten waar je zelf op kunt letten wanneer je een zeiljacht wilt huren op een rij:
1. De prijs. Hoe jonger, groter en luxer het jacht; hoe duurder hij is
2. Met hoeveel personen. Hoeveel slaapplekken heb je nodig? Onthoud dat vaak 2 slaapplekken van het maximale aantal in de kajuit zijn, de plek waar ook de leefruimte is.
3. De periode. Hoelang ga je varen en met welke samenstelling? Dit kan invloed hebben op hoeveel ruimte je nodig hebt aan boord.
4. Hoeveel ‘natte cellen’ wil je hebben? Gaat iedereen in de ochtend zwemmen en afspoelen op de buitendek? Of moet je met je schoonmoeder de douche delen? Hoeveel privacy je daarin wilt kan bepalend zijn welk jacht je juist wel of niet moet nemen.
5. De grootte van het jacht en het zeilcomfort daarvan. Kleinere jachten hebben meer last van deining maar zijn wel makkelijker te varen, zeilen zijn wat kleiner waardoor het hijsen van de zeilen makkelijker gaat. Als het jacht wat groter is, vaart hij sneller maar is een rif leggen bijvoorbeeld niet zo makkelijk.

Je kunt ook kiezen voor het zeilen op een catamaran. Hierover kun je alles lezen op catamaranhuren.nl. Veel plezier! We horen het graag!


Volg ons

Please check your feed, the data was entered incorrectly.