Zeiljacht huren

Wanneer je plannen hebt om van de zomer te gaan zeilen is het naast het reisgezelschap en de periode te bepalen, ook belangrijk om na te denken over wat voor een zeiljacht je zou willen huren. Op deze website en op zeiljachthurengriekenland.nl staan vele tips waar je op moet letten bij de huur van een zeiljacht.

Heb je vragen over een jacht, of wil je meer informatie over het gebied waar het jacht ligt en hoe er te komen, neem dan gerust contact op.

Het is belangrijk om te weten dat je wanneer je een zeiljacht huurt, je verantwoordelijk bent voor het zeiljacht. Een eigenaar wil dan ook dat je een vaarbewijs hebt of een ICC (international Certificate of Competence). Naast het papieren bewijs dat je kunt zeilen, is het voor jezelf en je bemanning ook belangrijk dat je weet hoe een en ander werkt. Twijfel je aan je kunnen? Of wil je graag op weg geholpen worden? Bij BQ Yachting l Mooi Weer Zeilen kun je ook een instructie voor een dag boeken en zo de eerste dag ‘les’ krijgen op het zelfde zeiljacht waar je de hele week nog op vaart. Je kunt er ook voor kiezen om een schipper voor de hele week mee te nemen. Een van de meest grote verandering ten opzichte van zeilen in Nederland is, is dat je op anker aanlegt aan de kade. Kijk hier voor de manoeuvre.

In Griekenland zijn meerdere vertrekhavens:
Athene, (de grootste! 45 min vanaf het vliegveld van Athene)
Lavrion (vlak bij Athene, 20 min vanaf het vliegveld van Athene)
Poros (Saronische golf, 60 min met de bus, daarna nog 75 min met de snel-ferry)
Kos (30 min vanaf het vliegveld van Kos)
Rodos (30 min vanaf het vliegveld)
Corfu (15 min vanaf het vliegveld)
Lefkas, Preveza (20 min vanaf het vliegveld)
Skiathos (2 min vanaf het vliegveld)
Paros (20 min vanaf het vliegveld, of vliegen op Athene en met bus (60min) en ferry (4 uur))
Mikonos (20 min vanaf het vliegveld, of vliegen op Athene en met de bus (45min) en de ferry (4uur))

Voordat je besloten hebt waar je wilt gaan varen, kan het handig zijn om de vliegticket prijzen eerst te bekijken. Hier kan een behoorlijk verschil zitten in het totale prijs plaatje.
De vaargebieden waar je kunt zeilen zijn:
Saronische en Argolische golf (Athene, Poros, Lavrion)
Cyclades (Lavrion, Athene, Mikonos, Paros)
Dodekanesos (Kos, Rodos)
Sporaden (Skiathos)
Ionische Zee (Corfu, Lefkas)

Elk gebied heeft zijn eigen kenmerken en Dodecanesoszijn eigen Griekse uitstraling. Ook het weer kan op veel plekken verschillen. Denk aan de ligging (Zuid en Oost heeft het langste en droogste seizoen) en aan de wind (Cyclades en Dodecanesos hebben in juli en augustus die Meltimi, Ionische Zee rustige en constante wind). Ook de vaarafstanden zijn belangrijk, met kleinere kinderen aan boord wil je niet 6 uur per dag moeten varen (Ionische Zee, Saronische/Argolische Golf en Cyclades hebben korte afstanden).

Kortom, veel om aan te denken voor vertrek! Wij helpen je graag met de voorbereiding en de keuze van gebied en periode.

Neem gerust even contact op!


Volg ons

Please check your feed, the data was entered incorrectly.